Många som spelar poker live har säkert funderat på att börja spela online. Det finns många fördelar med onlinepoker, varav den främsta är att det i princip alltid finns någon att spela mot, och mängder med pokerturneringar varje dag, för att inte tala om att man kan sitta hemma och spela. Men att ta steget från livepoker till onlinepoker är inte så lätt som en del tycks tro. Livespelare gör en mängd olika misstag, som onlinespelarna inte är sena att utnyttja. Informationen här kan förhoppningsvis vara en hjälp för alla som är intresserade av onlinepoker genom att peka ut några av de vanligaste misstagen nya onlinespelare gör.

Hastighet
Den första skillnaden man kommer att märka när man börjar med onlinepoker jämfört med livepoker är hur snabbt allting går. Du kommer att spela flera gånger fler händer under en timme online jämfört med live. Det får ett flertal olika konsekvenser. Till att börja med får du mindre med betänketid, vilket kan ta lite tid att anpassa sig till. Men då det samtalas betydligt mindre i onlinepoker än live, så kommer du snabbt att märka att denna kortare tid inte behöver betyda så mycket. Att onlinepokern går så snabbt innebär också att pengarna strömmar snabbare. Det innebär att man helst ska spela på betydligt lägre nivåer online än live. I slutändan kommer du att vinna lika mycket på samma tid.

Tells
När man spelare live är tells en viktig del av poker. Tells är de små signaler som spelare sänder ut ? de sitter och hummar, knackar med fingrarna på bordet, kliar sig i skägget ? som ger en ledtråd om hur bra eller dålig deras hand är. Online ser man ju inte sådana saker, och en viktig del av det som gör en livepokerspelare bra kan inte användas online. I alla fall inte på samma sätt. Onlinespelare sänder också ut tells, men på ett annat sätt. Det kan vara någon som när hon bluffar alltid höjer omedelbart när det är hennes tur, men tar mer tid på sig om hon verkligen har bra kort. En del säger att tells inte existerar online, men det är helt fel. Det gör de, och att lära sig dem är viktigt om man ska lyckas gå från livepoker till online.