Craps är ett av de mer populära och högljudda spelen på de flesta kasinon. Det består främst av ett rektangelformat bord som är lite större än ett biljardbord. Vitsen med craps är att du som spelare kastar tärningar ner för långsidan av bordet i hopp om att få vinnande siffror.

Crapsbordet har även en högre vägg utrustad med ett slumpmässigt mönster för att skydda tärningarna men också för att se till att tärningarna studsar okontrollerat. Bordet är täckt med en grön filtmatta där de olika satsningarna du kan göra är utskrivna.

Craps är ett av få hasardspel där spelaren kan ha större chans till vinst än huset. Oddsen är här till exempel bättre än hos andra spel som roulette eller blackjack. Chansen till vinst beror såklart på hur du spelar, men detta är spelet där du som spelare kan se att huset har noll chans till att vinna.

Att spela craps
Att spela craps är inte svårt även om det finns många olika sätt att spela. Du som ny spelare får spela när den föregående spelaren slår en sjua och då måste sluta. Du har nu två val, du kan antingen göra en "pass line bet" eller en "no pass bet", sedan kastar du tärningarna. Om du får en 7:a eller en 11:a så kallas kastet "making a pass" och om du satsat på "pass line bet" vinner du. Om du däremot slår en 2:a, 3:a eller 12:a så kallas detta "craps" och du vinner om du satsat på "no pass bet".

När du får upp andra siffror än 7, 11, 2, 3 och 12 (alltså 4, 5, 6, 8, 9, 10) kallas detta place eller point och du får fortsätta kasta tills samma nummer kommer upp igen. Detta kallas "making the point" och resulterar i att du som satsat på "pass line bet" vinner. Om dock en 7:a skulle komma upp innan point-siffran kommer upp igen kallas detta för "sevening out" och du som i början av spelomgången satsat på "no pass bet" vinner.

När du "sevens out" är din spelomgång över oavsett om du vunnit eller förlorat på siffran. Nu är det dags för en ny spelare igen.